A pénteki F1-es edzések kulcsfontosságúak Bearman jövője szempontjából

A pénteki F1-es edzések kulcsfontosságúak Bearman jövője szempontjából

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Haas csapatfőnöke elmondta: többet fog nyomni a latba, hogy milyen hozzáállást tanúsít a velük teljesített szabadedzéseken a brit, mint az F2-es eredményei.

Oliver Bearman idén a Ferrari akadémiás versenyzőjeként a Formula-1-ben is szerepel, mint a Scuderia és a Haas tartalékversenyzője, miközben a Formula-2-ben is versenyez. A Szaúd-arábiai Nagydíjon Carlos Sainz helyett ugrott be, és hetedik helyezést ért el a Ferrarival.

Bearmant 2025-re fő esélyesnek tartják egy Haas ülésre, különösen miután Nico Hülkenberg már a Stake-hez igazolt a következő idényre. Ayao Komatsu, a Haas csapatvezetője hangsúlyozta, hogy Bearman teljesítenie kell az F2-ben is, de az F1-ben való fejlődése is fontos számukra.

A Haas tervei szerint Bearman hat F1-es szabadedzésen fog részt venni, az elsőt Imolában fogják megfigyelni. Fontos számukra, hogy a fiatal versenyző ne csak a tempót mutassa meg, hanem értse a csapat célt és hatékonyan tudjon segíteni.

Kevin Magnussen is esélyes maradásra a Haasnál a 2025-ös szezonban, miután Hülkenberg távozott. A dán versenyző bízik benne, hogy hosszabbíthat a Haas csapattal, hiszen úgy érzi, még nem fejezte be a sikeres együttműködést velük.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések